Over ons

Over ons

Wie is VCA-Online?

VCA-Online is een adviesbureau met een uitgesproken passie voor veiligheid, preventie en innovatie. Wij zijn werkzaam in zowel België als Nederland. Onze passie op vlak van innovatie hebben wij vertaald naar VCA-Online, een handige cloud software die u helpt bij uw VCA-certificatie. Deze applicatie kan aangeboden worden in combinatie met consultancy-diensten. Samen bieden zij een oplossing voor al uw VCA-vraagstukken. 

VCA-Online is lid van de Phronesyss-groep. Een collectief gespecialiseerd in kwaliteit, veiligheid, voedselveiligheid en milieu met klanten over heel de wereld. 

Why choose us?

Voldoe aan alle VCA-normen

Ga aan de slag met onze applicatie en voldoe aan alle VCA-normen. Onze klanten slagen met vlag en wimpel voor hun VCA-certificaat en leven bijgevolg met een gerust hart naar komende audits toe. Op die manier kunnen ze zich optimaal op hun core business focussen. VCA-Online doet de rest!

Onze klanten getuigen: “Na de implementatie van de applicatie VCA-Online stellen we duidelijk vast dat de transparantie en betrokkenheid rond het hele veiligheidsgegeven sterk zijn vergroot. Dat heeft er voor gezorgd dat het certificatieproces geëvolueerd is van administratieve verplichting naar een effectief werkend systeem waarin de nadruk ligt op continue verbetering.” 

Cloud based

Gedaan met kaften vol met overbodige paperassen! Het VCA-Online systeem laat u toe om paperless de VCA-norm te beheren. Beheer al uw VCA-requirements (documenten, certificaten, toolboxen…) in real-time en digitaal opdat deze altijd en overal beschikbaar zijn. Alle input wordt onmiddellijk gesynchroniseerd en is bijgevolg meteen zichtbaar voor alle gebruikers. En dat op al uw apparaten. 

Maatwerk

VCA-Online is ontwikkeld vanuit een visie waarbij functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker centraal staan. Dat bewijzen we elke dag opnieuw door de talloze maatwerkprojecten die we afronden, waarbij we steeds opnieuw uw specifieke noden en wensen centraal stellen. We overlopen graag uw verwachtingen: onze business analyst brengt uw bestaande data/werkwijzen/procedures in kaart en onze IT-afdeling gaat er mee aan de slag.

Multi-site configuratie

Actief vanuit meerdere vestigingen of landen? No problem! Via een multi-site configuratie beheert u een hoofdsysteem waaraan meerdere sub-vestigingen gekoppeld zijn. Via het hoofdsysteem kan u enerzijds templates en procedures ‘pushen‘ naar de onderliggende vestigingen en anderzijds data en statistieken vanuit de verschillende sub-vestigingen ophalen om ze te vergelijken en te analyseren op niveau van de groep. Gedaan met een wildgroei aan regionale systemen! Door gebruik te maken van VCA-Online kan u snel evolueren naar een uniform systeem. 

Meertaligheid

Anderstalige werknemers in dienst? Vestigingen in het buitenland? Buitenlandse leveranciers of klanten? Geen probleem! Meertaligheid is eenvoudig instelbaar per gebruiker/ontvanger waardoor u efficiënter dan ooit tewerk gaat.

Ervaren innovator

Een mooi evenwicht tussen jarenlange ervaring en continue innovatie maakt dat VCA-Online uw perfecte VCA-partner is. De applicatie is ontstaan en opgebouwd uit jarenlange praktijkervaring als lead auditor voor Vinçotte en Bureau Veritas. Daaruit bleek het gemis aan een digitaal systeem om het certificatieproces efficiënt te managen. Dat wil echter absoluut niet zeggen dat VCA-Online blijft stilstaan. Wij kijken samen met u niet enkel naar vandaag, maar ook naar morgen en overmorgen. Uw systeem zal dan ook regelmatig kosteloos aan updates onderworpen worden en altijd naadloos aansluiten bij eventuele nieuwe normversies of requirements. 

No-nonense aanpak en transparantie

Rechttoe, rechtaan. VCA-Online werkt samen met u in een rechte lijn naar de essentie, en dat op een transparante manier. Gedurende het complete ontwikkelingstraject, vanaf inventarisatie tot aan de finale oplevering, wordt u volop betrokken. 

Gedrevenheid

Ons team bestaat uit specialisten die hun vak 100% beheersen én die de ambitie hebben om hun kennis en competenties te verbreden. Zij doen er alles aan om uw VCA-vraagstuk zo snel en zo goed mogelijk op te lossen.

Uw probleem, onze uitdaging!

Onze kwalificaties

  • Lead auditoren VCA, VCU, OHSAS 18001 en ISO 45001
  • Preventieadviseurs niveau 1 & 2
  • Milieucoördinatoren niveau A & B
  • Veiligheidscoördinatie Tijdelijke en Mobiele Bouwplaatsen B

Naast bovenstaande kwalificaties zijn de meeste van onze consultants ook gekwalificeerde lead auditoren voor andere normen/schema’s: ISO 9001, ISO 14001, EMAS, ISO 26000, …

KMO-portefeuille
In Vlaanderen is VCA-online erkend voor volgende peilers:
Advies
Opleiding
Erkenningsnummer: DV.O213577